Pullip FAQ

Mitä Pullipit ovat?
Pullipit on 30cm kokoisia Grooven valmistamia aasialaisia muoti- ja keräilynukkeja, joiden suositusikäraja on 14. Aiempi Pullip -nukkejen valmistaja oli Jun Planning, mutta vuonna 2009 huhtikuussa Pullip siirtyi Grooven omistukseen. Pullip -perheeseen kuuluu Dalit, Byulit, Isulit, Taeyangit, Namut, Yeolumet sekä pienemmät versiot, Littlet ja Docollat, jotka ovat noin 10cm pitkiä. Pullip -nukeille voi vaihtaa peruukin, silmät, ripset ja vaatteet. Nukkeja voi myös meikata eli customoida uudestaan. Pullipeilla on silmämekanismi, jonka ansiosta niiden silmät menevät kiinni ja liikkuvat vasemmalta oikealle.

Julkaisut:
Pullip nukkeja julkaistaan noin kuukausittain (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta). Pullippeja tulee siis yleensä yksi (tai useampi) kappale kuukaudessa, mutta tarkkaan ei voida tätä kuitenkaan sanoa, koska joskus julkaisuja on jäänyt välistä ja joskus taas on tullut useampi kerralla. Osa julkaisuista saattavat olla limited edition -julkaisuja eli rajoitettuja, mikä tarkoittaa sitä, että niitä on tehty vähemmän kuin yleensä (esimerkiksi 100kpl).

Stock kehot:
Vuosien aikana Pullipeille on tehty neljää eri kehotyyppiä, joiden taipuvuus ja muut ominaisuudet eroavat toisistaan hieman. Kaikissa kehoissa on hyviä, sekä huonoja puolia.


Namu:
Namu oli Pullipin ensimmäinen poikaystävä. Namuja valmistettiin ensimmäisen kerran 2004 ja niiden valmistus lopetettiin jo 2005 toukokuussa - syynä mitä ilmeisemmin vähäinen suosio. Namut ovat 34cm kokoisia ja Namuilla on Pullippia vastaava silmämekanismi.

Taeyang:
Taeyang nuket ovat Pullippien nykyisiä poikaystäviä. Taeyang nukeilla, kuten Namuillakin, on saman tyyppinen silmämekanismi niinkuin Pullipillakin. Taeyang nuket ovat 34cm kokoisia ja eivät eroa Namuista merkittävästi. Taeyang nukkejen valmistus aloitettiin maaliskuussa 2006.

Dal:
Dal eli Taeyangin pikkusisko on Pullippia pienempi nukke eli noin 26cm kokoinen. Daleilla on myös silmämekanismi, jonka avulla Dalien silmiä voi liikuttaa, mutta Dalien silmät eivät mene kiinni. Dalien valmistus on aloitettu lokakuussa 2006.

Byul:
Byul -nuket ovat noin 22cm kokoisia Dalin parhaita ystäviä. Byul nukkejen julkaiseminen on aloitettu joulukuussa 2008. Nykyinen tilanne on, että 2014 vuoden jälkeen ei ole tullut uusia Byul julkaisuja ja jatkosta ei ole varmaa tietoa. Byuleilla on samanlainen silmämekanismi kuin Daleilla, mutta Byulien silmät ovat isommat (Blythe kokoa) kuin muiden Pullip -perheen nukkejen silmät.

Isul:
Isul on Pullipin pikkuveli, joka on noin 26cm kokoinen. Isul nukkejen valmistus on aloitettu helmikuussa 2011. Isul nukeilla on myös silmämekanismi ja Isul nukkejen silmät menevät kiinni.

Yeolume:
Yeolume on Pullipin tulevaisuuden tytär. Yeolume nuket ovat samankokoisia kuin Byulit ja Dalit (eli noin 22cm) sekä Yeolumella on samanlainen silmämekanismi. Yeolume nukkejen valmistus on aloitettu helmikuussa 2013. Vuoden 2013 jälkeen oli melkein seitsemän vuoden tauko ja 2020 Yeolumejen valmistus on aloitettu uudestaan. Yeolumejen valmistuksen jatkosta ei ole kuitenkaan varmaa tietoa. Tuleeko Yeolumeista jatkuva osa Pullip -perhettä?

Littlet/Docollat:
Littlet/Docollat ovat "mini versioita" Pullip -perheen nukeista ja ne ovat noin 10cm kokoisia. Little Pullippien valmistus aloitettiin tammikuussa 2005. Vuosina 2005-2007 Little julkaisut olivat alkuperäisiä julkaisuja. Vuosina 2008-2013 Little julkaisut olivat taas toisen sarjan julkaisuja, tässä vaiheessa mukaan tuli myös Docolla (Doll + Collaboration) julkaisut. Vuonna 2011 mukaan tuli myös muita Pullip -perheen nukkeja. Little Daleja myytiin kuitenkin jo lokakuussa 2008. Tällä hetkellä Littlejen valmistus on lopetettu.

Muuta lisätietoa:
Peruukkejen koko (tuumaa):
- Pullip: 9-10'' tai 8-9''
- Dal: 8-9'' tai 8''
- Byul 8-9'' tai 8''
- Taeyang: 9-10'' tai 8-9''
- Isul: 8-9'' tai 9-10''
- Yeolume: 8-9'' tai 8''
- Littlet/Docollat (kaikki): 4-5'' tai 5''

Mistä Pullip-perheen nukkeja saa? Mitkä nukkefirmat ovat luotettavia?
-Groove (JP): https://jpgroove.com/
-Dolls.Moe (ES): https://dolls.moe/es/
Toymalaysia (MLAS): https://www.toymalaysia.com/
 -Pullip.net (JP): https://pullip.net/
-Hobby Search (JP): https://www.1999.co.jp/eng/

Paljonko Pullip-perheen nuket maksaa?
- 100-300 euroa, harvinaisemmat saattaa maksaa jopa 1000 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti